Sağlık

Cüzzamın belirtileri nelerdir?

Esmanur GÜLBAHAR/ HERKES DUYSUN
BURSA (İGFA) –
Sürekli ilerleyen ve kronik bir hastalık olan cüzzam bulaşıcıdır. Cüzzam tanısı ilk olarak normal cilt lekelerine göre daha koyu lekelerle karşılaşıldığında konulur.

Cüzzam hastalığı hakkında Herkes Duysun muhabirine bilgi verdi. Uzman Dr. Mediha Yılmaz , “Cüzzam olarak da bilinen cüzzam, bilinen en eski bulaşıcı hastalıklardan biridir.” söz konusu

Uzman, bulaşıcı bir hastalık olan cüzzamın sinirleri, cildi, gözleri ve burun mukozasını etkileyebileceğini belirtiyor. Dr. Yılmaz, bu hastalığın uzun ve yakın temas yoluyla bulaşabileceğini belirtti.

LEPRA TEDAVİ EDİLMEZSE NE OLUR?

Dermatoloji Uzmanı YılmazCüzzam tedavi edilmezse, ellerde ve ayaklarda engellere, sinirlere zarar verebileceğini, felç ve görme kaybına neden olabileceğini ve “hastalığın tedavisinde,” dedi. erken tanı ve doğru yöntemler çok önemlidir. “Cüzzam hastaları tedavi sırasında ve sonrasında aktif yaşamlar sürdürebilirler.” dedi.

ÜLKEMİZDE SON 10 YILDA KAÇ CÜZAM VAKA GÖRÜLDÜ?

Ülkemizde 600 civarında var cüzzam Dr. hastası olduğunu bildirdi. Yılmaz konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Dr. Ethem Utku, 1961 yılında yayınladığı ‘Cüzzam ve Modern Anlamı’ adlı kitabında 20 bin cüzzamlı kişiden bahsediyor. Hastalık ülkemizde son 10 yıldır yılda 1-2 vakada görülüyor. “Dünya Cüzzam Haftası’nda, çok yönlü çalışmalarıyla hastalığı yok denecek seviyeye getiren ve bunun için canla başla çalışan tüm hekimlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”

LEPRA NEDİR?

Cüzzam insanlık tarihinin en eski hastalığıdır. bulaşıcı hastalık Hastalıklardan biri olarak bilinen cüzzam hastalığının modern tıptaki adıdır. cüzzam kollarında, bacaklardaVe vücudun çeşitli yerlerindeYaralara ve sinir hasarına neden olan kronik ve bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır.

Cüzzam bulaşıcı bir hastalıktır ancak yalnızca dokunma yoluyla bulaşmaz. Birçok cüzzam vakasında, cüzzam hastası olan biriyle uzun süreli temas bulunmuştur. Ayrıca Cüzam hastası bir kişinin öksürüğünden veya hapşırığından çıkan damlacıklarla yakın temas da hastalığın bulaşmasına neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu